Ruokamatkailu

Ruokamatkailu

Mitä on ruokamatkailu?

“Ruokamatkailutarjonta on matkailijoiden kohtaama paikallisuuteen ja tarinoihin perustuva maukas ravintolaruokailu, kotiruokailu, katuruoka, suomalaisen ruuan tekeminenohjatusti, luonnonantimiin ja keräilyyn liittyvät ruokamatkailutuotteet, luonnossa ja kulttuuriympäristössä tapahtuva ruokailu, erilaiset ruokamatkailuun liittyvät reitit ja tapahtumat, torit, kauppahallit, erikoismyymälät kuten juustolat, viinitilat,tislaamot ja pienpanimot ja niiden ympärille rakennettuohjelma.
Ruokamatkailuun liittyvät tarinat, paikallisuus ja puhtaus. Parhaimmillaan ruokamatkailutuote on osallistamista ja tekemistä, josta matkailija oppii jotain uutta ja tekee matkailutuotteen elämykselliseksi.”
(Suomen ensimmäinen ruokamatkailustrategia 2015-2020, Haaga-Helia amk)

”Ruokamatkailija matkustaa löytääkseen paikalliset maut ja niiden myötä paikan hengen.”
(Visit Finland Ruokamatkailun tuotesuositukset 2020, Visit Finland)

 

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös